In 2014 is de 'CET'- regeling gestart: voor Consultaties, e-Health en de inzet van triage-instrumenten. Haspel voert deze regeling uit voor de zorggroep JBH.
Er wordt veel gebruik van gemaakt. Jaarlijks zijn er ruim 600 face-to-face consultaties bij psychiaters en psychologen. Waarmee patiënten en huisartsen snel en goed geholpen zijn, en minder patiënten verwezen hoeven te worden en we daarmee bijdragen aan verminderen van de wachtlijsten.
E-health wordt in toenemende mate gebruikt. Er zijn ruim 2500 gebruikers per jaar van Minddistrict.
Hieronder vindt u een overzicht van de drie verschillende onderdelen van de CET- regeling, voorzien van een korte uitleg.
Reguliere face-to-face gesprekken met de POH-ggz kunnen worden gecombineerd met online behandelmodules.
Wij maken gebruik van Minddistrict, marktleider in e-Health toepassingen, met een uitgebreid aanbod van bijna 100 modules. Zowel op de website als op je mobiel. Dit betreft zowel ggz-modules voor volwassenen als voor jongeren. En ook modules voor de POH somatiek, meer gericht op leefstijl interventies.
Nog geen account? Stuur dan een e-mail naar info@haspelggz.nl met daarin de volledige naam en het e-mailadres van degene waarvoor het account aangemaakt moet worden. Wij maken accounts aan voor POH-S en POH-ggz, en huisartsen.
Met de consultatieregeling worden een aantal doelen nagestreefd, namelijk:
Als huisarts kun je een eenmalige consultatieaanvraag doen bij een door het samenwerkingsverband gecontracteerde psycholoog, psychiater of kaderarts. Dit kan een face-to-face contact betreffen, eventueel binnen de huisartsenpraktijk, maar ook een uitgebreide mail of telefonische consultatie.
De gecontracteerde psychiaters, psychologen en kaderarts hebben allen een account op VIP-live, voor verwijzing en vraag en antwoord.
De inzet van beslisondersteuning kan bijdragen aan het voorkomen van onnodige of onjuiste verwijzingen, dan wel het juist tijdig doorverwijzen van patiënten met ernstiger problematiek. Wij gebruiken bij voorkeur de 4DKL om een beeld te vormen van de ernst en het verloop van klachten.
Met zorgverzekeraars CZ en VGZ zijn afspraken gemaakt dat de resterende gelden van de CET- regeling worden besteed aan de versterking van de samenwerking binnen de ggz en met het sociale domein. Hiervoor organiseert Haspel netwerkbijeenkomsten, rondom de huisartsenpraktijk. Deze bijeenkomsten worden goed bezocht en goed gewaardeerd, en bevorderen het 'elkaar kennen op 06-niveau'.